Op je gemak stellen bij ongemak

Vanaf nu stel ik je af en toe praktijkruimtes voor, waar ik de therapeut, arts of coach heb geïnterviewd over hun zorgruimtes. Het interview is voor beide partijen van nut. Voor mij om de behoeftes van de eigenaar, het personeel en de gebruiker beter in kaart te brengen. Én voor de praktijkhouder is het belichten van de ruimtelijke toepassingen met drie do’s & don’ts een kans de ruimtes vanuit een ander perspectief te bekijken. In mijn blogs ga ik een aspect uitlichten.

Interview

Laatst was ik bij een diëtiste met eigen praktijkruimte aan huis. Zij was zich er degelijk van bewust, dat een aangename sfeer de gesprekken en daarmee de therapie ten goede komt.

We hebben ook voor het korte interview met een kopje thee plaats genomen in haar gezellige fauteuils.

De drie do’s & don’ts waren:

DO: 

  • een gemoedelijke sfeer gecreëerd
  • een persoonlijke uitstraling ingebracht in de ruimte, zonder veel poespas
  • een open sfeer gecreëerd

Ruimtelijke sneakpeek met groots effect

Onzekerheid

Cliënten willen graag weten waar zij aantoe zijn, zoals iedereen. Ja, ook ik wil graag weten waar ik aantoe ben. Ook al is dit bij bijvoorbeeld een therapeutische behandeling lastig in een kader te vangen. Genezing vind niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal plaats.

Eerste stap zetten

De cliënten zijn onzeker vanwege een bepaald probleem of pijn, waar zij mee rond lopen. De pijn of het probleem zijn knagend en onaangenaam. Zij willen ervan af. Is deze stap gezet, zo kijken zij natuurlijk rond, waar zij terecht kunnen en hopelijk goed worden geholpen. 

Online contact

Het lijkt vanzelfsprekend dat je goed voor je cliënten en patiënten zorg gaat dragen. Maar maak je dit ook kenbaar? De eerste stap, het eerste contact is online. Mogelijke cliënten kijken wie je bent, hoe je daaruit ziet, hoe je in beeld en tekst over komt. 

Zielsgelukkig wonen

Onze woonomgeving is onze 3e huid. Ja, is het zo eenvoudig gelukkig te zijn?

Korte uitleg

Ons lichaam is onze 1e huid, waar we letterlijk in wonen. Onze kleding is onze 2e huid, die ons direct omhuld en beschermd. Van heel basaal tegen de kou, tot heel chique en fancy. We dragen kleding het liefst waar we ons goed bij voelen, waar we op ons gemak zijn. Niet voor niets zijn trainingsbroeken, Ugg’s en gympen zo populair. 

Wohlig - lekker in mijn vel

Ik draag het liefst kleding van natuurlijke materialen, zoals wol. Dit zijn dan wollen jurkjes die strak om het lijf zitten, maar goed mee bewegen en lekker licht zijn. Zalig.

1e en 2e huid

Niet voor niets doen we aan yoga, pilates, workouts en mindfulness trainingen, om lekker in ons vel te zitten.

Een huis die bij je past.

Je omgeving = jezelf in balans

Je welbevinden

Je eerste huid is je vel, je tweede huid is je kleding en je derde huid is je huis.

Heb je dit weleens zo waargenomen? Dan begrijp je goed, dat je leef- en je werkomgeving een enorme impact hebben op je welbevinden.

Laten ondersteunen

Het thuis is de belangrijkste basis voor ieder mens. Of zou het kunnen zijn. De omgeving waarin we leven en werken beïnvloedt essentieel ons welbevinden.

Je zou kunnen stellen, dat dit ‘alleen maar’ externe factoren zijn. Dit is inderdaad het geval, als je steeds goed in je eigen vel zit en goed in balans bent.

Mocht dit niet altijd zo zijn, kunnen juist deze externe factoren je

De entree van je praktijk

Vindbaarheid

De eerste indruk, die een bezoeker opdoet van je bedrijf is tegenwoordig online. Cruciaal is dat je bedrijf online goed vindbaar is en de website, zoals ook de sociaal media uittingen verzorgd eruit zien.

Dit lijkt je logisch, zodat je vertrouwen opbouwt met je potentiële klanten en cliënten.

Vertrouwen opbouwen

Hetzelfde geldt voor het fysieke bestaan van je bedrijf. Als je bedrijfsgebouw slecht vindbaar is en onverzorgd eruit ziet, wordt geen vertrouwen opgebouwd. 

Hier had je nog niet bij stil gestaan?

Levensstroom 

Feng Shui en kunst: de symboliek van afbeeldingen

Bij mijn adviezen kom ik langs veel huizen, waar men zich meestal niet bewust is van de betekenis van de reeds opgehangen schilderijen; beelden; kunst.

Gericht kunst ophangen

Door een donker beeld kan de energie in een ruimte erg zwaar worden. Mocht het om een abstract beeld gaan, zo kan het een expressieve uitstraling hebben die je energie geeft en de dieptewerking van de ruimte versterkt. 

Één persoon afgebeeld

Heb je dit ook al eens als onprettig ervaren?

Soms betreft het een erg donker schilderij, met maar een enkele persoon afgebeeld.

Pagina 1 van 6

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost