Stralend Nieuwjaar 2019

Vandaag is de dag bij uitstek om over het afgelopen jaar te reflecteren. Wat heb je zoal meegemaakt en waar ben je nog steeds blij om en krijg je een warm hart van?

Stilstaan bij de moeilijke situaties, die ik wist een positieve draai te geven en ook mezelf te overwinnen! Dit betreft oude patronen en een stuk gezondheid. Stilstaan bij de mooie en geslaagde opdrachten, waar ik zo hartverwarmende complimenten over heb gekregen.

Hiermee kan ik concluderen dat ik vooral dankbaar ben voor het afgelopen jaar en dat hele fijne vooruitzichten laat zien.

Ik wens je een fantastisch 2019,

Kleureffecten die passen bij jouw aard

Kleureffecten die passen bij jouw aard

Een toegevoegde kleur op een muur is eenvoudig maar doeltreffend. Het geeft de ruimte betekenis en een uitstraling. In dit voorbeeld laat ik zien, welk effect kleine kleurveranderingen kunnen hebben op de gehele ruimte. De uitkomst is afhankelijk van welke kleur perfect past bij de wensen van de klant, de geaardheid van de opdracht, de functie en het karakter van de ruimte.

De entreehal = Prettig thuiskomen!

De entreehal = Prettig thuiskomen!

Na een dag werken kom je met je bodschappentassen bij de entree en de garderobe zit zo vol dat soms de deur niet eens meer helemaal open kan? En je moet met je boodschappentassen door de hal een weg zien te vinden, omdat alle losse spullen in de gang rondslingeren?  

Ken je ook het gevoel? Dit is prettig thuiskomen. Of niet?

Dit is natuurlik overdreven, wel herkenbaar. En het voelt soms wel zo.

Het kan ook anders.

Hier een paar praktische tips om de berg spullen te bedwingen. Feng Shui is vooral praktisch toepasbaar:

Dynamiek creëren in huis

Dynamiek creëren in huis

Stel dat je een ruimte hebt ingericht en de kleuren zijn ton sur ton. Dit betekend, dat de kleuren vanuit één kleurfamilie lichter en ook donkerder kunnen zijn. Je hebt bijvoorbeeld licht paars gebruikt, om in de ruimte rust en warmte te creëren. Dit is ook redelijk gelukt met zachte paars tinten en een wat donkere paars voor dieptewerking. 

Na een tijdje mis je echter iets, oftewel de ruimte komt wat zoetig over.

Tags:
Rust en harmonie creëren

Rust en harmonie creëren

Veel van mijn klanten willen rust, harmonie en warmte creëren in hun huis en ook voor hun werkruimtes. Dit is een mooi uitgangspunt ook voor kleur en materiaalgebruik.

Omdat de klanten uitgaan van afbeeldingen in woontijdschriften of internet, komen zij uit op licht beige, wolwit, en grijs. Dit vertaald zich misschien in een houten vloer, een schapenvacht en een grijze bank, met veel witte en off white muren. En voor de werkruimtes in een grijze gietvloer, witte bureaus en off white muren. 

Als je dit toepast, is het mogelijk, dat de ruimtes rust voor je uitstralen. Maar of het harmonieus is en warmte geeft, is de vraag. In veel gevallen mist er dan nóg iets, en dat is sfeer en eigenheid. Je wilt immers, dat het interieur bij je persoonlijkheid past en niet alleen uit een woontijdschrift is overgenomen.

Pagina 1 van 2

Ilona Kröber

Ilona Kröber

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Thuis voelen door herinrichting en kleur. Als je meteen aan de slag wilt met een echt woonimpuls, bel of mail mij dan.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Logo Bewust Amsterdam

 

Gevestigd in Amsterdam Oost