Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een 4000 jaar oude Chinese filosofie en wetenschap, die gericht is op het creëren van harmonie en balans in leefruimtes, door rekening te houden met het stromen van energie, bekend als "Chi". 

Rust, evenwicht en positieve energie door Feng Shui

Een Chi-boost: Mijn geverfde schoenenkast

Wat heeft een net geverfde schoenenkast te maken met Feng Shui en de levensenergie in een huis?

Zoals je hebt gezien, was ik afgelopen week bezig mijn schoenenkast in mijn entreehal te verven. Dit was vanuit Feng Shui gezichtspunt hoog nodig. Ook al is iedereen om me heen ervan overtuigd, dat bij mij alles in goede orde is. Het klopt wel, dat veel dingen in mijn huis hun eigen plek hebben vanwege vindbaarheid en een rustig overzicht. Ook gebruik ik kleuren in mijn interieur voor rust en dynamiek, om het zich thuisvoelen te ondersteunen.

Ik geef toe ook bij mij is niet alles zoals ik het graag zou willen. Het is zoals bij velen een ‘ongoing proces’. 

Energetische drempel

Het gebouw is al helend

Warm en open

Al binnenlopend bij Yogadreams viel me direct de warme en open sfeer op. En dan was ik alleen maar in de entreehal en het ruime trappenhuis. Er bevindt zich een kleine balie met een vriendelijke medewerkster die me hartelijk begroet. Vanwege het geplande interview met de eigenaresse verwees zij mij naar de lounge op de eerste verdieping. Ook de lounge is bijzonder ruim, die als comfortabele woonkamer is ingericht. Haha, hierin zou mijn hele appartement passen. 

Wijdsheid

Waarom de ruimtes zo ruim ogen en voelen? De ruimtelijke indruk van de kamers wordt versterkt door de hoge plafonds, die te danken zijn aan de architectonische stijl van het gebouw. Bovendien

Een fenomeen in ruimtelijkheid

Hoe ervaar je ruimte? En waarvoor zou dit goed zijn?

Ruimtelijkheid ervaren in een ruimte is nauw verbonden met weelde. Het geeft een gevoel van rijkdom. Je hebt een bepaald overzicht en tegelijkertijd worden je ogen gestimuleerd. De veranderende vormen blijven boeien. 

Een constant veranderende ruimte

We zijn ons er meestal niet van bewust dat een ruimte waar we ons doorheen bewegen voortdurend verandert. Het lijkt vanzelfsprekend. Ha, vaak zijn we toch niet met de ruimte bezig, maar nadenkend lopen we van A naar B. Mij overkomt het ook regelmatig.

Beeldtaal

Het struikelblok: verlichting op kleur

Van mijn klanten verneem ik vaker, dat ze moeite hebben met het inrichten van kleur. Het komt nooit overeen met wat zij in gedachten hadden of wat ze in de winkel hebben gezien. Kleuren zien er steeds anders uit. Mijn klanten vinden dit frustrerend.

Hoe komt dit eigenlijk?

Licht - zowel daglicht als kunstlicht - heeft een grote invloed op hoe kleuren in ruimtes worden waargenomen. Voor het gemak beperk ik me hier op grote oppervlakken, zoals de muren.

Er zijn verschillende factoren die hierop van invloed zijn:

  • Daglicht
  • Kunstlicht
  • De hoeveelheid licht
  • De uitstraling van het licht (warm en koud)

Pagina 1 van 8

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost