Feng Shui en kunst: de symboliek van afbeeldingen

Bij mijn adviezen kom ik langs veel huizen, waar men zich meestal niet bewust is van de betekenis van de reeds opgehangen schilderijen; beelden; kunst.

Gericht kunst ophangen

Door een donker beeld kan de energie in een ruimte erg zwaar worden. Mocht het om een abstract beeld gaan, zo kan het een expressieve uitstraling hebben die je energie geeft en de dieptewerking van de ruimte versterkt. 

Één persoon afgebeeld

Heb je dit ook al eens als onprettig ervaren?

Soms betreft het een erg donker schilderij, met maar een enkele persoon afgebeeld. Kijkt de persoon van het beeld eng, boos of alleen al doortastend, zo kan dit voldoende zijn, dat je je continu voelt bekeken.

Warmte creëren door patronen, wandkleden en quilts

Londen en DDW 

In de herfstvakantie was in op inspiratiereis in Londen en bij terugkomst twee keer in Eindhoven op de Dutch Design Week.

Mij viel op, dat er een overdaad aan kleuren en patronen wordt toegepast in o.a. cadeaupapier, behang, kleding, vloerkleden, gordijnen, dekens, kussens en beddengoed. Wie weet heeft dit te maken met mijn voorkeur voor patronen, omdat ik in het verleden werkzaam was als textielontwerpster, voordat ik interieurarchitectuur ging studeren.

Warmte, akoestiek, Well Being

Maar misschien is het je zelf ook al opgevallen omdat we in de herfst zijn belandt en op zoek zijn naar warmte en geborgenheid thuis!

Ik wil je meenemen in mijn inspiratietocht.

Geborgen thuis 2.0

In mijn afgelopen blog sprak ik over thuis geborgenheid creëren. Je wilt natuurlijk, dat je huis aanvoelt als een thuis, ruimtes die een verlengstuk zijn van je persoonlijkheid, waar je graag vertoefd. 

Ik hoor je luidkeels jaa, jaa roepen?

In deze blog ga ik verduidelijken welke invloed kleur en materialen uitoefenen.

De zithoek

Voor een geborgen en veilig gevoel werkt het prettig een gesloten muur achter de bank te hebben.

Kleur

Een geborgen thuis creëer je zo

Geborgenheid creëren in je huis hoe doe je dit?

Dit was onlangs de vraag van een klant van mij. Veelal bestaat het leefgedeelte uit één grote ruimte met een open keuken, waar je nogal verloren in kunt raken. Je wilt immers, dat je huis aanvoelt als je thuis, niet als een te grote jas.

Rust en knusheid door de indeling

Zodat je zintuigen tot rust komen en je kunt ontspannen zodra je thuiskomt.

De indeling van de ruimte is hiervoor van cruciaal belang. 

Focuspunten

Bij het inrichten van ruimtes is het goed te bepalen waar het centrum; het focuspunt komt te liggen.

Duurzame woonmaand aanschaf

Er worden op dit moment veel dingen en diensten duurder voor consumenten. Dat is een groot nadeel, uiteraard ook voor mij. 

Voordeel

Het voordeel is, omdat wij maar één keer geld kunnen uitgeven, we goed kunnen overwegen, waar we het aan besteden. Het voordeel is ook, dat we minder weggooien; meer hergebruiken; een tweede leven geven en vintage nog hotter wordt.

Voordelige aanschaf? 

Je wilt mooi, gezellig, esthetisch, sfeervol en comfortabel wonen. En bovenal jezelf kunnen zijn in je interieur. Hoe zit het met duurzaam, verantwoord en gelijktijdig voordelig aanschaffen?

Je mag nu keuzes maken. De woonmaand oktober komt eraan.

Prioriteitenlijst samenstellen

Het fundament van je interieur

vloeren-interieur-exterieur-SetInMotion.jpeg

De vloer legt het fundament voor de uitstraling van je interieur. De vloer is de verbinding tussen de muren en je inrichting.

Met de vloer staat en valt de hele inrichting en het zich thuis kunnen voelen. Dat wil zeggen of je kunt zijn wie je bent in je eigen interieur, of dat de ruimte lichtjes afstandelijk aanvoelt. 

Heb je het zelf ervaren? 

Je hebt een nieuwe vloer gekozen en na afronding van het leggen passte deze niet bij je interieur. Je kon maar niet wennen aan de nieuwe veranderde uitstraling.

Enorme impact

Pagina 1 van 5

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving positief gestimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost