Kantoren VU Utrecht

In de zomer van 2014 had ik een ontwerp-opdracht bij de Volksuniversiteit Utrecht. Zij wilden in eerste instantie na 20 jaar een nieuwe balie. Een hele mooie opdracht. Nu is het zo, dat ik ook naar de functie van de ruimte kijk, de werkwijze van de medewerkers en meteen knelpunten zie. Een balie mag voor mij onderdeel zijn van de ruimte, ook is deze kenmerkend voor de ruimte. Vandaar dat de aanvankelijke opdracht uitgebreid werd naar de gehele ruimte en alle functies erin, met als voorwaarde binnen een vastgesteld budget te blijven. 

Uitgangspunt van mijn ontwerpen zijn altijd de wensen en eisen van de klant. En natuurlijk de mogelijkheden van een specifieke ruimte. Hier was dit een monumentaal pand. Ik keek naar de gewoontes en ordeningssystemen van de medewerkers, omdat bepaalde routines juist behouden kunnen blijven, als ze efficiënt zijn en er prettig mee wordt gewerkt. 

Het project omvatte de herinrichting van de bureauruimtes met publieke functie; concept; interieur ontwerp van in het centrum de balie; planning en organisatie van het werk-proces; financieel plan en budgettering incl. hergebruik werkplekken; indeling incl. plattegronden; stoffering; een kleurenplan en het reproduceren van het originele kleurenschema voor het houtwerk inclusief supervisie van de uitvoering. 

Én mocht de verlichting ook worden vervangen. Gelukkig maar, omdat de verlichting niet alleen gedateerd was, maar ook erg onpraktisch.

Om het karakter van het monumentale pand en de bureauruimtes te behouden, heb ik voor een minimaal design en kleurenschema gekozen, zodat de balie wel modern is, maar zich vanwege het ingetogen vormen- en kleurenschema terughoudend opstelt. Juist de monumentale uitstraling van de ruimte komt hierdoor tot zijn recht. Ook de vloerbedekking in een donkerpaarse kleur onderstreept de grandeur van het plafond. Zie de aanbeveling op LinkedIn.

Ná foto's van Anneke Hymmen.

Image
Image

Aanbeveling voormalig directeur Michiel Loonen, Volksuniversiteit Utrecht: 

Ilona heeft in 2014 in nauw overleg met de bureaumedewerkers en directie het volledig nieuwe meubilair ontworpen voor de balieruimte en het kantoor. Haar ontwerpen heeft zij vervolgens door meubelmakers laten construeren en plaatsen die dat op een heel professionele manier hebben gedaan. 

De kracht van Ilona zie ik in haar goed los kunnen denken van de bestaande situaties. Om binnen de beperkingen van de ruimtes en rekening houdend met de diverse vereiste functionaliteiten een optimaal resultaat te boeken waarin efficiëntie en esthetiek goed tot hun recht komen.

voor

Image

na

Image

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost