Huisartsenpraktijk Warande

Holistische benadering

Voor de nieuwe praktijkruimtes in Lelystad werd ik gevraagd voor de vormgeving van de wachtruimte, de balie en kleuradvies, inclusief de indeling van alle ruimtes.

De wensen en eisen van Annette, de opdrachtgever, en mijn werkwijze maakten duidelijk dat de wachtruimte bescherming moest bieden (uitwerking in muur en kleur) aan wachtende patiënten. Gelijktijdig zou de wachtruimte - het zitmeubel - zicht bieden op de achterliggende gang voor ruimtelijkheid en openheid, maar zou het zicht op de binnenkant van de behandelkamers juist worden voorkomen.

Zo werk ik heel graag: de wensen en eisen van de klant te combineren met mijn kennis van interieurvormgeving, Feng Shui, omgevingspsychologie en kleurgebruik, zodat de vormgeving als ‘vanzelf’ ontstaat. Geen versnipperde aandacht door losse stoelen, maar integratie van verschillende functies. Zo ontstond er één geheel van wachtmeubel, muur, speeltafel en bergruimte.

Het juiste kleurgebruik is voor mij van bijzondere waarde, zodat in dit geval de patiënten zich op hun gemak voelen en prettig zittend kunnen wachten op hun komende afspraak. De wachtkamer en de balie heb ik ontworpen met het oog op een rustgevend effect bij binnenkomst.

Voor de uiteenlopende toepassingen van o.a. de behandelkamers, assistenten ruimte, de entree met wachtruimte, heb ik verschillende kleurstellingen moeten hanteren.

Voor de juiste kleurkeuze neem ik de functie van de ruimte, het patiëntenprofiel, de plaatsing van het bureau en de lichtinval in overweging. In hoeverre de kleuren rustgevend, oftewel activerend mogen zijn, speelt een grote rol bij de verschillende typen patiënten.

Vanwege mijn holistische werkwijze en Annettes zicht op de dingen, lagen we qua kleurkeuzes goed op één lijn en was het kleuradvies binnen korte tijd afgrond. 

Om de uitvoering van mijn ontwerpen en adviezen mogelijk te maken, werk ik bij de opdrachten samen met andere professionals, zoals in dit geval met interieurbouwers en schilders.

Image
Image

Aanbeveling Annette Mangard:

Mijn top drie doelen/problemen die urgent waren, om in de huisartsenpraktijk aan te pakken: onrust in de wachtkamer, rustgevende en voor medewerkers inspirerende kamers, verbouwing waarbij de gele deuren en de vloer een gegeven bleken en een vakkundig advies nodig was om de passende kleuren hierbij te vinden.

Juist Ilona heb ik om hulp gevraagd, omdat ze met ons het hele gezondheidscentrum Warande kon opbouwen. Ze heeft de kamers conform Feng Shui ingericht en de kleuren aan de verschillende disciplines aangepast. 

Ilona was capabel om deze doelen/problemen op te lossen. Ze heeft nauwkeurig en efficiënt gewerkt en goed naar de individuele wensen geluisterd. De grootste meetbare verandering, die ik sinds de realisatie vaststelde, is meer rust die zowel van de medewerkers als ook van de patiënten wordt opgemerkt. 

Ik kan Ilona van harte aanbevelen vanwege haar nauwkeurigheid, professionaliteit, deskundigheid en invoelingsvermogen.

Image

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram