Praktijkruimte Bilderdijk - Oud West

De opdrachtgever Jeroen wou drie werkzaamheden/functies in deze ruimte combineren. Namelijk meditatie lessen geven, massage behandelingen toepassen en de ruimte als kantoor gebruiken.

Zoals duidelijk is, houden de eerste twee werkzaamheden verband met elkaar, maar is de derde afwijkend. Er wordt een andere concentratie vereist en wordt je lichaam anders aangesproken.

Voor meditatie kan de ruimte in zijn geheel licht van kleur zijn. Voor de kantoor werkzaamheden is aarding van essentieel belang. Hiervoor heb ik de kleurkeuzes er op aangepast en tips gegeven voor het kleurgebruik ten behoeve van extra aarding voor de flexibel inzetbare werktafel. 

Ieder ruimte is uniek. Dit betekend, dat de kleuren juist in het samenspel met de ruimte hun werking doen. Lang niet alle kleuren zijn geschikt en ook subtiele kleurnuances maken een verschil uit in de ruimte. Daarom kies ik het liefst in de specifieke ruimtes de kleuren. 

In dit geval was het woord ‘mildheid’ de juiste toepassing voor de ruimte. Dit heb ik vertaald naar een passende kleur, die de losse elementen in de ruimte met elkaar verbindt. Zo ontstaat er eenheid in de ruimte. 

Voor de boven genoemde werkzaamheden komt de concentratie én het leegmaken van het hoofd ten goede zo min mogelijk afgeleid te worden door losse toebehoren. Het wegbergen van o.a. printers, ordners, boeken, stapels papier, meditatiematjes en zitkussens heb ik daarom aanbevolen, inclusief het inpassen van een kast in het vrijgekomen deel van de ruimte.

Image
Image

Testimonial Jeroen

Ilona is een enthousiaste professional die houdt van ruimte, kleur, beweging en sfeer. Ik heb eerst een workshop bij haar gevolgd om meer inzicht te krijgen hoe ik een werkruimte kan inrichten. Daarna heb ik haar gevraagd om in mijn huis en werkruimte advies op maat te geven. Ilona doet dat op een fijne, punctuele, verzorgde en professionele manier. Ze is vriendelijk, inventief en deskundig en kan zich heel goed inleven in mij als bewoner, de werk- en woonruimtes in mijn huis en de verschillende functies waarvoor het gebruikt wordt. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Image

na

Image

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram