Thuisvoelen project i.s.m. Stadsdeel Oost

Het Thuisvoelen project was een maatschappelijk interieurproject voor kwetsbare families in Amsterdam Oost en vond tussen 2013 en medio 2016 plaats.

Dit project was geïnitieerd door Set in Motion en is een project in samenwerking met Stadsdeel Oost, het Samen Doen Team, Makkie, stichting MOI, Home-Start, Civic, Dynamo, ondernemers uit de buurt en de buurt zelf.

Normaal gesproken draait het bij deze gezinnen om het betalen van de huur, schoolgeld, eten en kleding voor de kinderen. Er is minder aandacht en geld voor het interieur. Ons doel is om de leefbare ruimte duurzaam en zichtbaar te verbeteren. Door mensen thuis te laten voelen, willen de samenwerkende partijen de gezinnen een stuk eigenwaarde teruggeven. Door het helpen opknappen van één ruimte, leren de bewoners actief mee te werken en groeit het vertrouwen in eigen kunnen. Als het beter gaat met de bewoners, zij prettiger wonen, ontstaat er weer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met als resultaat: stappen zetten in de maatschappij.

Over project

Het thuis is de belangrijkste basis voor ieder mens -of zo zou het moeten zijn. De omgeving waarin we leven beïnvloedt ons welbevinden. De juiste woonomgeving is een veilige haven waar je tot rust komt en je batterij op kunt laden. Helaas biedt niet elk thuis deze mogelijkheid. Door uiteenlopende redenen.                            

Het probleem                  

Chaos in je hoofd en in je leefomgeving hebben een wisselwerking en versterken elkaar. Concentratie lijkt ver te zoeken, het scheppen van orde onmogelijk. Hierdoor is een stap zetten in de maatschappij te ver gegrepen. Een veel voorkomende reden in de buurt is armoede. De werkeloosheid is hoog, veel mensen leven op een sociaal minimum. Bij deze kwetsbare gezinnen draait het om het betalen van de huur, schoolgeld, gas en licht, water, eten en kleding voor de kinderen. Het interieur is vaak bij elkaar geraapt, oud en zonder logica ingedeeld.

Methodiek

Hoe gaan wij te werk. Samen met de families en instanties zorgen wij er voor dat een huis weer leefbaar wordt. Door het bundelen van deze krachten wordt er oplossingsgericht gewerkt. We ondersteunen de familie bij het opknappen van één ruimte. Samen maken we een begin!            

Het zorgtraject en het interieurproject slaan de handen in een en dat levert duurzame en doeltreffende hulp. De nazorg is deel van het zorgtraject. Door de zorg in het interieur zichtbaar te maken, staan gezinnen weer opener naar instanties toe. Omdat ze de verandering kunnen voelen én zien.

Image
Image
Image
Image

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Interesse? Je wilt meer weten?

Bel me, of laat even een berichtje achter!

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram