Een verzorgde uitstraling
  • Ilona Kröber

Een verzorgde uitstraling

De titel doet vermoeden dat het een persoon betreft waarover de blog gaat? Dit is niet helemaal waar. De titel omschrijft een praktijkruimte, met zo mogelijk een verzorgde uitstraling.

Volgens mij is het van gelijkwaardig belang.

Een verzorgde uitstraling is veel waard in ons professionele bestaan én in onze ruimtelijke beleving. Dit is essentieel voor een effectieve therapie. 

Een zorgruimte heeft veel invloed op hoe mensen zich voelen én gedragen, zowel positief als negatief. Zorgruimtes met een verzorgde uitstraling hebben een significant positief effect op jezelf, je medewerkers en natuurlijk je cliënten. Ben je je hiervan voldoende bewust?

Op en onder de oppervlakte 

Verzorging voor ruimtes werkt net als een goede crème op je gezicht. Het heeft een zichtbaar effect en werkt de crème onderhuids verder, juist onder de oppervlakte. Ook voel je je anders met een crème die goed zijn werk doet. De huid voelt soepel, zacht en stevig aan.

Een verzorgde praktijkruimte doet net zo onder de zichtbare oppervlakte zijn werk. Het voelt gewoon goed en je kunt het zien in de details. Wie weet voel je je opgewekter, frisser, lichter en is je gemoedstoestand in balans. Jij als eigenaar van de praktijk hebt er baat bij, evenals je medewerkers, die dagelijks hun best doen, en de cliënten die op die manier vol vertrouwen naar de therapiesessies komen.

Wat is dan precies ‘zorg geven’? 

Net als bij mensen, dieren en planten is zorg geven liefde en aandacht schenken. Zo simpel is het eigenlijk: liefde en aandacht schenken. Als je aandacht hebt voor je medewerkers en cliënten werkt dit bevorderlijk voor de communicatie, de onderlinge verbondenheid en verloopt de therapie op een dieper niveau.

 

Zo werkt het ook bij ruimtes. Als de ruimtes met aandacht zijn ingericht en de indeling vanzelfsprekend en logisch aanvoelt, is dit bevorderlijk. Het verschil maken de met zorg onderhouden praktijkruimtes. Het resultaat kun je zien én voelen.

Een verzorgde ruimte is in balans en stelt je cliënten gerust.

Verzorgde details

Hierbij kun je denken aan goed onderhouden muren en vloeren die regelmatig worden ontdaan van vuil, vegen en spinnenwebben. Folders en flyers zijn gerangschikt en netjes opgehangen, zodat de informatie zijn werk goed doet. Je meubilair en stoelen passen bij elkaar en geven een nette indruk. Ook zijn de kleuren afgestemd op de gehele ruimte. De akoestiek is dusdanig gedempt, dat geluiden niet storend zijn. Je cliënten kunnen al bij binnenkomst ontspannen.

De beleving van je cliënten 

Ik neem aan dat je regelmatig nieuwe cliënten verwelkomt in je praktijkruimtes. Je wilt natuurlijk vanaf het begin een goede indruk maken. De website en je sociale media geven een positieve indruk van je werkwijze, visie en doelen weer. Zo mogen ook je praktijkruimtes een verlengstuk zijn van je visie, bekwaamheid en persoonlijkheid. De fysieke ruimte telt voor je cliënten mee in de beoordeling van je professionele bekwaamheid.

 

Een verzorgde uitstraling is aandacht hebben voor detail, netheid en sfeer.

Dit draagt bij aan een gevoel van welzijn en vertrouwen, wat essentieel is voor effectieve therapie. Zo maken je zorgruimtes echt een verschil.

 

Ben je er niet zeker van of je al op de goede weg zit met je praktijkruimtes?

Neem vrijblijvend contact op met me om in een half uur gratis gesprek je vragen en plannen te polsen. Mocht je daarna nog advies willen gaan we dit samen oppakken voor een verzorgde uitstraling. 

werken vanuit Feng Shui, akoestiek, verlichting, genezing, helend, zorgvuldig

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram