Coachingsruimtes als veilige haven
  • Ilona Kröber

Coachingsruimtes als veilige haven

Voor het interview bij Studio van Hout ben ik fietsend naar Landsmeer gegaan. Ik dacht, dat doe ik wel even vanuit Amsterdam Oost. Maar was ik na ca. 50 minuten haast uitgeput gearriveerd. Ik heb een gewone fiets met 3 versnellingen.

Verwelkomen

Waldo de eigenaar zat achter de balie en heeft me hartelijk ontvangen.

We hebben meteen een uitgebreide rondleiding door het gebouw gemaakt.

Omdat de verschillende coachingsruimtes zich op twee verdiepingen bevinden en toegankelijk zijn via twee trappenhuizen, geef ik toe dat ik na een tijdje ietwat de weg kwijt was. Terug gaan om een foto te nemen was me net gelukt, aangezien dit mijn eerste bezoek was.

Dit vind ik wel belangrijk, dat je bij binnenkomst goed op weg wordt geholpen en een vriendelijk persoon je verwelkomt. In dit geval zijn het de eigenaren zelf, die achter de balie zitten. De gastvrijheid, het zogenaamde hosten speelt een cruciale rol in hoe je de ruimtes ervaart en je weg vind in het gebouw. 

Als ik me als ‘cliënt’ bij binnenkomst al welkom voel, de algemene ruimte (links op de foto) een soort geborgenheid en openheid uitstraalt, weet ik dat ik op de juiste plek ben. Mijn mogelijke zenuwen en het stressgehalte verminderen, en ik ga zo langzaam ontspannen. 

Veilige haven

Ook fijn is dat op de website alvast sommige kamers uitgelicht zijn. Zo heb ik als ‘cliënt’ al een goede indruk van de sfeer, die ik zelf ook als prettig en veilig ervaren heb.

Na de sfeer heb ik specifiek gevraagd in het interview. De sfeer die de eigenaren voor ogen stond, was vanuit Bonaire meegebracht en zou prettig en veilig aanvoelen. Dit hebben Waldo en Mylène zelf vorm gegeven en geïmplementeerd. Zodat hun huurders en zij zelf van deze sfeer dagelijks kunnen genieten. Dit is ruimschoots gelukt en ook de respons van hun huurders is erg positief.

 

Een persoonlijke touch is erg belangrijk voor ruimtes. Kantoorruimtes bijvoorbeeld die op elkaar lijken zijn veel minder inspirerend. Juist het persoonlijke maakt, dat we er graag zijn. Het geeft een thuisgevoel en fungeert gelijk als veilige haven.

Cruciale rol

Specifiek coachings- en therapieruimtes spelen een cruciale rol in het emotioneel opvangen van de cliënten. Als cliënt ben je op zoek naar houvast. Als je een therapie begint ga je niet alleen af op de expertises en uitstraling van de coach of therapeut. Je meet hun expertise ook af aan de ruimte zelf. Hoe is deze verzorgt? Juist bij een positieve inschatting kan dit de therapie ondersteunen en verdiepen. Onderzoek wijst dit uit.

Passende uitstraling

  • Er is een prettige en warme sfeer gecreëerd.
  • De warme ontvangst bij de receptie maakt een groot verschil.

Potentieel in uitstraling

  • De akoestiek zou iets beter kunnen. Omdat het geen nieuwbouw betreft, is zoveel mogelijk gedaan, om luide muziek of geluiden tot een minimum te beperken.
  • De ruimtes zijn verdeeld over twee verdiepingen en twee trappenhuizen. Fijn dat er uitleg is bij binnenkomst.
  • De mogelijkheid voor hoge en lage zitjes is in iedere ruimte toegepast. Enkele ruimtes zijn daarvoor aan de krappe kant. Dit kan gelukkig de coach zelf inschatten en kiezen.

Conclusie

Goed verzorgde ruimtes kunnen de therapie ondersteunen en verdiepen.

 

Je wilt ook harmonieuze en persoonlijke therapieruimtes creëren, maar weet niet hoe? Neem vrijblijvend contact met me op.

werkplek, persoonlijk, praktijkruimte advies, helingsproces, zorgvuldig

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram