Flow en balans in je huis = flow en balans in je leven
  • Ilona Kröber

Flow en balans in je huis = flow en balans in je leven

Rommel ‘opruimen’

Je verwacht bezoek bij je thuis, zoals tijdens de afgelopen feestperiode en gaat in huis ‘opruimen’. Omdat je in deze periode nog minder tijd hebt, gaan zoveel mogelijk overbodige spullen de logeerkamer, de kast of werkkamer in.

Daarmee sta je niet alleen. Integendeel, in onze cultuur hebben we eerder te veel spullen en weten we daar vaak geen raad mee. De impuls van veel spulletjes vergaren en houden zat ook bij veel van mijn klanten ingebakken. 

 

Rommel ontstaat door van veel spulletjes een stapel te willen maken, om de rest van de ruimte fatsoenlijk uit te laten zien. Of de kast zit al wel redeliik vol met spullen. Juist door tijdsdruk en de poging om de rommel snel op te bergen, raken de kasten overvol. Rommel ontstaat hier doordat de spullen geen vaste plek krijgen.

 

Het basisprincipe van Feng Shui houdt zich bezig met de energiestroom in ons huis. Energie moet kunnen stromen in vloeiende bewegingen. Dit zijn geen rechte lijnen, maar eerder meanderende bewegingen door de ruimte.

Het een beïnvloed het ander

Rommel is stagnerende energie, het tegenovergestelde van flow.

Dit is het geval bij ruimtes, waar zich teveel meubilair of dingen bevinden. Er vindt te weinig energiestroom, te weinig beweging plaats. In een ruimte waar weinig of geen galm hoorbaar is, staat deze te vol. Dan kun je spreken van stagnerende energie; een energieblokkade. Een geblokkeerde chi-stroom veroorzaakt stagnatie. Dit is voelbaar door bijvoorbeeld vermoeidheid en lusteloosheid. Hierdoor kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan.

Flow creëren

Stagnerende energie ontstaat door teveel spullen. Door op te ruimen, dingen te verkopen, los te laten en weg te geven ontstaat er letterlijk en figuurlijk weer ruimte in huis. Een gelijkmatige chi stroom (zie een eerdere blog) komt de ruimte en daarmee de bewoner ten goede. Het vrij circuleren van de chi tot alle uithoeken van de ruimte leidt tot goede gezondheid, succes en welzijn.

Je wilt dat zich het leven juist lichter gaat aanvoelen?

Als je een doelgerichte verandering in een ruimte uitvoert, kan dit al grote en verbluffende gevolgen hebben. Energie gedraagt zich zoals water. Het vloeiend stromen van energie in ons huis geeft ook een vloeiende ‘flow’ in ons leven weer. Dit werkt voor iedereen, van pubers tot volwassenen. 

Wisselwerking tussen ruimte en gevoel

Je kunt al beginnen met de vloer vrij te houden van spullen en papieren, zodat je je lichter gaat voelen. Spullen, zoals papieren of kleding op de vloer hebben te maken met lage energie en door middel van oprapen worden de gedachten lichter. Zo beïnvloeden spullen de gedachtegangen, wonderbaarlijk en magisch tegelijk. 

Conclusie

In het groot kun je stellen dat er een wisselwerking bestaat tussen flow in je huis en flow in je leven. Stagnerende energie ontstaat door teveel spullen in ruimtes. Door het verplaatsen ervan komt er tijdelijk beweging in de spulletjes. Daardoor voel je je luchtiger. Als deze spullen vervolgens op een hoop blijven liggen, kun je je weer lusteloos, vermoeid tot verlamt voelen.

Wil je flow in je leven ervaren, weet je nu dat je beter regelmatig orde kunt scheppen in je huis. Voilà! 

Tip

Begin klein, zie ook mijn eerdere blog. Het is niet aan te raden om je hele huis in één keer aan te pakken. Dit kan overweldigend zijn en juist meer chaos veroorzaken. Focus op één ruimte tegelijk en ga stap voor stap te werk.

Ontdek de harmonie in jouw ruimte

Is jouw interesse gewekt voor een meer vreugdevol en evenwichtig leven? Ik nodig je uit om samen te verkennen hoe jouw ruimte jouw welzijn beïnvloedt. Je wilt harmonisch wonen? Neem contact met mij op. Samen zetten we de stappen naar een thuis dat mooi oogt én goed voelt. 

overzicht vanuit Feng Shui, opbergen, eigen-plek-creeren

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram