De entree van je praktijk
  • Ilona Kröber

De entree van je praktijk

Vindbaarheid

De eerste indruk, die een bezoeker opdoet van je bedrijf is tegenwoordig online. Cruciaal is dat je bedrijf online goed vindbaar is en de website, zoals ook de sociaal media uittingen verzorgd eruit zien.

Dit lijkt je logisch, zodat je vertrouwen opbouwt met je potentiële klanten en cliënten.

Vertrouwen opbouwen

Hetzelfde geldt voor het fysieke bestaan van je bedrijf. Als je bedrijfsgebouw slecht vindbaar is en onverzorgd eruit ziet, wordt geen vertrouwen opgebouwd. 

Hier had je nog niet bij stil gestaan?

Levensstroom 

Volgens Feng Shui is alles in de fysieke wereld begiftigd met een 'levensenergie' ook ‘chi' genoemd. Feng Shui heeft als doel de energiestroom of de chi-stroom zo goed mogelijk te laten verlopen. Je kunt de levensenergie zien als lucht om te ademen.

De eerste indruk

Ook de fysieke eerste indruk van je bedrijfsgebouw én de entree zijn cruciaal.

Vanuit Feng Shui kun je de kans op succes verhogen, door de binnentredende levensenergie te versterken.

Het pad

De wegen zijn de verbindingen naar de buitenwereld en om die reden uiterst belangrijk voor het verzorgen van het gebouw met frisse levensenergie.

Het pad naar de voordeur kan het beste licht gebogen zijn en uitnodigend van sfeer.

Een goede betegeling zorgt voor stabiliteit, zonder losse stenen, zodat het op een stabiele levenssituatie duidt.

Ook goede verlichting van het pad is essentieel. Het pad is in het donker goed vindbaar, zodat de chi-stroom de ingang kan vinden én heel praktisch je cliënten niet struikelen.

De ingang

Er is een goed zichtbare en verwelkomende hoofdingang, zo mogelijk in een aparte kleur dan de rest van het gebouw. Het moet duidelijk zijn, waar je cliënten naar binnen kunnen lopen. De deur kan beter een naar binnen draaiende deur zijn, omdat dit meer uitnodigt, dan een naar buiten draaiende deur. Als je eerst een stap achteruit moet zetten, voordat je een gebouw mag betreden, geeft dit een verkeerd signaal. Ideaal is een draaideur, die bijdraagt aan een betere circulatie van de chi; de levensstroom. 

Toegangsdeur

De elementen, die een deur naar een ingang verheffen zijn: een uitnodigende sfeer, goede verlichting, kleur, een werkende deurbel, het nummerbord, een naambord en zo mogelijk planten voor de voordeur.

De drempel

En waarom is de entree nou zo belangrijk voor jou als behandelaar/therapeut?

Je cliënten gaan eerst een emotionele, oftewel energetische drempel nemen, om bij jou te komen. Deze drempel soepel te nemen is het doel, zodat je cliënten graag terugkomen.

Rommel oftewel clutter

Dit is stilstaande energie in en rond een ruimte. Stilstaande energie in de vorm van gebonden materie leidt op een gegeven moment tot stagnatie. Deze rommel is te voorkomen. Je wilt immers een florerende praktijk. Een opgeruimde verwelkomende ontvangstruimte, waar je de balie en de wachtkamer makkelijk kunt vinden helpen hierbij.

Online tip

Laat jezelf en je team zien op je website. Laat je gebouw en therapieruimtes zien, zodat je cliënten al weten wat en wie zij kunnen verwachten. Daarmee verlaag je de drempelvrees van je cliënten.

werkplek, werken vanuit Feng Shui, kleur, praktijkruimte

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram