Feng Shui
  • Super User

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een 4000 jaar oude Chinese filosofie en wetenschap, die gericht is op het creëren van harmonie en balans in leefruimtes, door rekening te houden met het stromen van energie, bekend als "Chi". 

Rust, evenwicht en positieve energie door Feng Shui

Door de principes van Feng Shui toe te passen, kun jij - of ik voor je - een omgeving creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van rust, evenwicht en positieve energie bevordert. Dit vind ik zo bijzonder aan deze 4000 jaar oude principes.

In deze eeuwenoude Chinese filosofie is alles met elkaar verbonden

Net als in deze eeuwenoude Chinese filosofie ga ik ervan uit dat alles met elkaar is verbonden. Elk voorwerp, elk gevoel, elk levend wezen staat in relatie met al het andere én beïnvloedt elkaar. Dit ervaar ik niet alleen vanuit mijn hoogsensitiviteit maar ook dagelijks in mijn beroep. De kennis van Feng Shui ondersteunt mij dan ook in mijn werkzaamheden.

Het energetisch niveau van Feng Shui

Het energetisch niveau van Feng Shui kun je heel praktisch voor jezelf, je huis en je werkruimte (laten) toepassen. Je huis, woonkamer, gang, slaapkamer of werkplek hebben namelijk allemaal ‘Chi’ levensenergie. Hierdoor voel je je soms, bewust of onbewust, op die ene plek geblokkeerd en op de andere juist licht en levendig. 

Waarom deze methode gebruiken?

Feng Shui als methode helpt bij het herkennen van de blokkades én geeft inzicht in welke ingrepen behulpzaam zijn om deze op te heffen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de indeling van een ruimte, meubels, licht, kleuren of materialen. Zo komt je huis of werkruimte weer in balans, kan de energie, de Chi, weer stromen en voel jij je beter op die plek. Het is een hele praktische methode, met heel zichtbaar resultaat.

Tot slot de vorm

Als holistisch interieurarchitecte en Feng Shui professional ben ik in staat om niet alleen esthetisch aantrekkelijke ruimtes te creëren, maar ook om de leef- en werkomgevingen van mensen te verbeteren op een dieper niveau. Doordat ik zowel de fysieke kant als het energetische aspect van ruimtes met elkaar weet te combineren, kan ik een positieve impact hebben op het welzijn en de levensvreugde van jou als bewoner of gebruiker.

Het is verrassend hoe zelfs ogenschijnlijk kleine details, zoals een geverfde schoenenkast, aanzienlijke invloed kunnen hebben op de stroom van Chi in een huis. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn blog “Mijn net geverfde schoenenkast’.

hoogsensitief, rust in interieur, holistische werkwijze

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram