Een Chi-boost: Mijn geverfde schoenenkast
  • Ilona Kröber

Een Chi-boost: Mijn geverfde schoenenkast

Wat heeft een net geverfde schoenenkast te maken met Feng Shui en de levensenergie in een huis?

Zoals je hebt gezien, was ik afgelopen week bezig mijn schoenenkast in mijn entreehal te verven. Dit was vanuit Feng Shui gezichtspunt hoog nodig. Ook al is iedereen om me heen ervan overtuigd, dat bij mij alles in goede orde is. Het klopt wel, dat veel dingen in mijn huis hun eigen plek hebben vanwege vindbaarheid en een rustig overzicht. Ook gebruik ik kleuren in mijn interieur voor rust en dynamiek, om het zich thuisvoelen te ondersteunen.

Ik geef toe ook bij mij is niet alles zoals ik het graag zou willen. Het is zoals bij velen een ‘ongoing proces’. 

Energetische drempel

Het voorbeeld is hier mijn entreehal. Vanuit Feng Shui, het holistische beginpunt is de entree in mijn huis niet op de ‘goede plek’. In het algemeen komt via de entree alle levensenergie ook ‘chi’ genoemd binnen. Als deze energie over een energetische drempel moet, heeft dit gevolgen voor het hele huis én zijn bewoners. Door gebruik te maken van mijn expertises kan ik dit gelukkig wel aanpassen.

Praktisch 

Ik hoef alleen de kleur van de entree te veranderen. In principe zijn wit en grijs ook goede metaalkleuren. Dit is helaas niet mijn smaak. Ha, ik maak het mezelf soms niet makkelijk. Een pastelkleur is ook goed geschikt als metaalkleur. Dit is eerder mijn smaak. Zo komt dan het esthetische aspect de hoek om kijken, bij het toepassen van Feng Shui principes. Er is niet alleen één oplossing voor dingen. Vandaar dat ik ook zo graag met je als klant mee denk, om de voor jou passende oplossing te vinden. De oplossing mag immers bij je eigen wensen, eisen én smaak passen.

Metaalkleur

In het geval van de schoenkast, is de kleur blauw geen metaalkleur én past deze ook niet bij mijn interieur. Dit beviel me al een tijdje niet, zodat ik nu in actie kwam alvast de kast te schilderen in een voor mij mooi pastelgroen.

Resultaat

Het waarneembare effect is meer levensenergie het huis binnen te laten stromen. Zodat alle bewoners inclusief mij nog meer levensvreugde en positieve ondersteuning vanuit mijn huis kunnen ervaren. Geweldig toch?

Af?

Wat er nog meer op mijn lijstje staat? De houten vloer in de entreehal in een licht citroengeel te laten stralen. Hout als materiaal en uitstraling hoort bij het element hout. Je weet het inmiddels. Een pastelgeel hoort ook bij het element metaal als oplossing. 

 

Wil je ook meer rust, levensvreugde en positieve ondersteuning ervaren? Bel mij dan voor een (vrijblijvend) gesprek.

kleuradvies, interieuradvies, kleur, de 5 elementen, sfeer, ingetogen sfeer, rust in interieur, holistische werkwijze

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram