Zielsgelukkig wonen

Onze woonomgeving is onze 3e huid. Ja, is het zo eenvoudig gelukkig te zijn?

Korte uitleg

Ons lichaam is onze 1e huid, waar we letterlijk in wonen. Onze kleding is onze 2e huid, die ons direct omhuld en beschermd. Van heel basaal tegen de kou, tot heel chique en fancy. We dragen kleding het liefst waar we ons goed bij voelen, waar we op ons gemak zijn. Niet voor niets zijn trainingsbroeken, Ugg’s en gympen zo populair. 

Wohlig - lekker in mijn vel

Ik draag het liefst kleding van natuurlijke materialen, zoals wol. Dit zijn dan wollen jurkjes die strak om het lijf zitten, maar goed mee bewegen en lekker licht zijn. Zalig.

1e en 2e huid

Niet voor niets doen we aan yoga, pilates, workouts en mindfulness trainingen, om lekker in ons vel te zitten.

Een huis die bij je past.

Dan komen we bij de 3e huid, onze directe woonomgeving. Die mag ons omhullen als een grote jas, waarin we ons vrij kunnen bewegen en zo kunnen zijn als we werkelijk zijn. Zodra je thuis de ingangsdeur binnen bent, voel je je thuis; helemaal op je gemak.

Net zoals wij de link kunnen leggen naar ons lichaam, zo voelt zich het lichaam, geest en de ziel het fijnst, als deze door een bijpassend huis wordt omgeven. Je denkt dat dit niet kan, omdat je familie er anders over denkt dan jij? Ook dan zijn er fantastische mogelijkheden.

Grote impact

De omgeving waarin we leven beïnvloedt voor een groot deel ons welbevinden. De juiste woonomgeving laat je op je gemak voelen, tot rust komen en zogezegd batterijen opladen. Je hoeft alleen de woonomgeving te creëren die bij je past. Ik spreek hier niet over styling of een andere bank aanschaffen. Het gaat om je ‘at ease’ voelen, helemaal blij worden van je huis, gelukkiger, lichter en waardevoller leven, net als dagelijks opnieuw verliefd worden op je huis. Zielsgelukkig zijn. Ja, net zo mag het zich aanvoelen.

Jaja, denk je? 

Dit is mooi gezegd, maar de omzetting vergt veel tijd, energie en geld?

Natuurlijk zijn er kosten en tijd aan verbonden. De vraag is wel wat je aan kwalitatieve tijd met jezelf en je familie ervoor terug wilt. Weet, dat je dit niet alleen hoeft te doen. Weet dat je je hierin kunt laten helpen. De kosten betalen zich dagelijks terug in een zielsgelukkig gevoel in jezelf en een huiselijke sfeer die klopt. Gewoon volmaakt voelen.

Zelf aan de slag

Hoe je dit doet als je zelf aan de slag wilt? Waarschijnlijk heb je via online platforms en tijdschriften reeds veel inspiratie opgedaan. Je zoekt mooie plaatjes uit én zet ze thuis om in behapbare stappen. Dus, niet alles tegelijk veranderen. 

Inderdaad is dit waarschijnlijk kort door de bocht. Hiervoor is wel goed, als je weet, wat je precies aanspreekt aan de plaatjes én hoe je dit omzet in je specifieke ruimtes van je huis. 

Ieder mens en iedere ruimte is uniek

Niet alles laat zich klakkeloos overnemen. Immers heb je zo je eigen wensen en smaak, komen daar de wensen van je familie erbij, zijn de ruimtes net anders dan op de plaatjes én wil je niet de hoofdprijs betalen voor de aanpassingen. Ja, ieder mens en iedere ruimte is uniek.

Omzetten

Mocht je het een en ander al geprobeerd hebben en na miskopen en veel discussie thuis aarzelend zijn om nog eens zelf aan de slag te gaan?

Of je hebt al veel bereikt, het plaatje is er. Maar er ontbreekt iets en het voelt gewoon nog niet als thuis?

Holistische benadering

Informeer dan bij een con-collega of bij mij voor de mogelijkheden in interieuradvies doormiddel een holistische aanpak.

Een holistische benadering gaat ervan uit, dat alles invloed heeft op elkaar en alles met elkaar is verbonden. De aanpak begint op energetisch niveau. De daaruit voortvloeiende vorm is het interieuradvies, dat ik praktisch ga toepassen voor je. Een holistische benadering betekend ook dat als we zorg dragen voor ons huis, deze zorg je weer ten goede komt in de vorm van rust, vitaliteit, een volmaakt gevoel, gewoon zielsgelukkig kunnen zijn. 

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost