Tekort aan opbergruimte?
  • Ilona Kröber

Tekort aan opbergruimte?

In principe weet je goed, dat als je de behandelkamer op orde houdt, dit effect heeft op je concentratie en je werkflow.

Voorraad als knelpunt

Laatst werd ik door een huisarts gevraagd voor advies, omdat de praktijk in eerste instantie te kampen had met gebrek aan opbergruimte. 

Natuurlijk had niet iedere kamer ruimte voor een extra kast. Én een extra kast is niet altijd de oplossing. De inhoud van binnenkomende dozen werd als knelpunt ervaren.

Tijd is kostbaar

Herken je dit ook? Door de drukte van de dag worden binnenkomende dozen medisch materiaal en voorraad opzij gezet en dan gewoon ‘vergeten’. De in het zicht staande dozen ogen snel rommelig en vormen een obstakel. Je kunt je eraan ergeren of het negeren. Allebei vergt het energie.

Een eigen plek creëren

Ook wordt de inhoud van de dozen op den duur nodig in de behandelkamers. Dan is er extra tijd nodig, om de voorraad te vinden, wat de doorloop van de patiënten en het werkproces vertraagd. 

Dit is dan een goed moment om in de behandelkamers zaken op orde te stellen, rommel - losse spullen - weer een eigen plek te geven.

Opbergen slim geïntegreerd 

Er waren twee keukenblokken in de praktijk. De algemene keuken werd vooral tijdens de lunch gebruikt als ontmoetingsruimte. Ook al viel dit niemand meer op, was het tweede keukenblok alleen een middel, om de waterkoker aan te zetten en kopjes op te bergen.

De vrijgekomen ruimte van het tweede keukenblok kon worden voorzien van kamerhoge kasten, waardoor er extra bergruimte ontstond. De inhoud van de losse dozen kreeg een plek. 

Feng Shui

Meer overzicht in een ruimte staat ook gelijk aan meer overzicht in je hoofd. Je bent minder afgeleid, bent efficiënter en hebt meer focus in je werk. Een groot pluspunt: er is minder tijd nodig, om de inhoud van het binnengekomen medisch materiaal op te bergen en terug te vinden. De inhoud is zo voor het grijpen, vanwege een vaste plek in een kast.

Het gebruiksgemak is verhoogd en ondersteund een prettige werksfeer. 

Conclusie

Er is meestal minder extra bergruimte nodig om aan te schaffen dan verwacht. 

Als de bestaande opbergruimtes efficiënt wordt gebruikt; de ‘rommel’ is opgeruimd; alles een vaste plek heeft; geïntegreerde opbergruimte is toegevoegd: voelt het werk lichter aan; het werkplezier verhoogt en is er meer innerlijke rust in het contact met de patiënten, ook op de lange termijn. 

Het effect is, dat iedereen baat heeft bij goed georganiseerde opbergruimtes. 

Wat nou als…

Natuurlijk kan het zo zijn dat je te weinig opbergruimte hebt. Je kunt me graag benaderen. Ik kom langs, om de rust in je hoofd te helpen herstellen, doormiddel van slim geïntegreerde oplossingen. Wegwerken van opbergruimte, zodat deze niet als losse kasten in het oog springen, dit is een mooi vooruitzicht, waar ik graag aan bijdraag in mijn adviezen.

werkplek, gefocust werken, HSP, opbergen

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram