Rust en harmonie creëren

Veel van mijn klanten willen rust, harmonie en warmte creëren in hun huis en ook voor hun werkruimtes. Dit is een mooi uitgangspunt ook voor kleur en materiaalgebruik.

Omdat de klanten uitgaan van afbeeldingen in woontijdschriften of internet, komen zij uit op licht beige, wolwit, en grijs. Dit vertaald zich misschien in een houten vloer, een schapenvacht en een grijze bank, met veel witte en off white muren. En voor de werkruimtes in een grijze gietvloer, witte bureaus en off white muren. 

Als je dit toepast, is het mogelijk, dat de ruimtes rust voor je uitstralen. Maar of het harmonieus is en warmte geeft, is de vraag. In veel gevallen mist er dan nóg iets, en dat is sfeer en eigenheid. Je wilt immers, dat het interieur bij je persoonlijkheid past en niet alleen uit een woontijdschrift is overgenomen.

Om warmte toe te voegen, kun je goed aan de warme kant van kleuren zitten. Hierbij horen geel, oranje, rood en violet. Maar ook licht lavendel, roestbruin en de kleur van 2018 taupe met een rode gloed genaamd ‘Heart Wood’, zoals in dit voorbeeld. 

Als je durft, kun je een witte muur vervangen en deze een kleur geven met een warme gloed. Mocht de kleur echt niet bevallen, is deze makkelijk weer overgeschilderd.

Om er zekerder van te zijn, dat de kleur echt past bij je interieur en de ruimte, is aan te raden eerst een A4 of A3 staal van de kleur op te hangen, zodat je er bij verschillend dag- en kunstlicht naar kunt kijken... en mogelijk wennen.

Ook vanuit Feng Shui gezichtspunt voelt het prettig en voel je je beschermd, als achter je bank een kleur op de muur is. Dit geeft een gevoel van veiligheid. 

Bij werkplekken voelt het ook veiliger en werk je efficiënter als achter je rug geen open ruimte, maar zich een kast of muur bevindt. Toegevoegde waarde heeft dan een muur met een rustige of activerende kleur.

De vraag is dan nog, of de mooi gekozen kleur past bij de ruimte, het meubilair en op welke muur deze dan beter tot z’n recht komt.

Zit je ook met deze vraag, aarzel dan niet me te contacten of een kort bericht op de Facebookpagina achter te laten.

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost