Ruimtelijke sneakpeek met groots effect
  • Ilona Kröber

Ruimtelijke sneakpeek met groots effect

Onzekerheid

Cliënten willen graag weten waar zij aantoe zijn, zoals iedereen. Ja, ook ik wil graag weten waar ik aantoe ben. Ook al is dit bij bijvoorbeeld een therapeutische behandeling lastig in een kader te vangen. Genezing vind niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal plaats.

Eerste stap zetten

De cliënten zijn onzeker vanwege een bepaald probleem of pijn, waar zij mee rond lopen. De pijn of het probleem zijn knagend en onaangenaam. Zij willen ervan af. Is deze stap gezet, zo kijken zij natuurlijk rond, waar zij terecht kunnen en hopelijk goed worden geholpen. 

Online contact

Het lijkt vanzelfsprekend dat je goed voor je cliënten en patiënten zorg gaat dragen. Maar maak je dit ook kenbaar? De eerste stap, het eerste contact is online. Mogelijke cliënten kijken wie je bent, hoe je daaruit ziet, hoe je in beeld en tekst over komt. 

Daar hoort ook een foto van de praktijkruimte bij. Zo hebben je cliënten meteen een goede indruk.

Onderschatte waarde

Je cliënten willen immers weten waar zij aantoe zijn en zien waar zij terecht komen. Je ruimte is een afspiegeling van je persoonlijkheid en je competentie. Onderzoek heeft dit ook uitgewezen.

Immers, bij pijn (mentaal of lichamelijk) ontstaat onzekerheid. Je cliënten willen vóór de behandeling al verzekerd zijn van goede zorg.

Net als een tijdschrift of een boekcover, mag je praktijkruimte uitnodigend overkomen. Al uit marketing blijkt dat een aansprekend boekcover vele malen beter verkoopt.

Net als jezelf

Je praktijkruimte mag de nodige zekerheid bieden, verzorgd overkomen en vertrouwen uitstralen.

Foto plaatsen

Daarom is het gunstig, ik zou zeggen noodzakelijk, een foto van je interieur te tonen. Zo mogelijk van je verzorgde wachtkamer, de balie en je praktijkruimtes.

Dit bied de nodige houvast voor je cliënten om de psychologische drempel te nemen een afspraak in te plannen. Bijkomend effect van de reeds getoonde foto is, dat je cliënten deze ruimte herkennen en zich sneller op hun gemak voelen.

Zorg dragen

Je ruimte is het verlengde van je persoonlijkheid. Met zorg ingerichte ruimtes stralen je competentie uit. De verzorgde ruimtes laten letterlijk zien, dat je zorg gaat dragen voor je cliënten/patiënten. De waarschijnlijkheid lijkt voor je patiënten vele malen groter dat je dan ook met zorg naar de problemen luistert, zodat je de juiste oplossing/behandeling gaat aandragen.

Extra voordeel

Deze zorg voor je ruimtes komt ook als zorg en liefde terug naar je cliënten, je medewerkers én jezelf. Dit is voelbaar en uiteindelijk ook meetbaar door een effectievere behandeling met diepgaander resultaten.

Conclusie

Je praktijkruimtes verdiepen het helingsproces, je cliënten genezen sneller, zijn tevredener en bevelen je graag aan.

 

Wees welkom

Vanaf volgende keer kom ik met ruimtelijke voorbeelden van geïnterviewde therapeuten, artsen, coaches. Mocht je ook kort geïnterviewd willen worden met 3 tips over do’s & don’ts, wees welkom en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

persoonlijkheid, praktijkruimte, zorgruimte advies, praktijkruimte advies, helingsproces, zorg dragen, behandeling, genezing

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram