Op je gemak bij je tandarts?

Op je gemak bij je tandarts?

De kennismaking

Sinds mijn verhuizing kom ik hier regelmatig langs. Ik herinner me nog dat het eerste binnenstappen me iets aan moeite had gekost. Op de ramen zit plakfolie met stralende gezichten, wat een vriendelijke en uitnodigende uitstraling heeft.

Deze raamfolie dient ook ter bescherming van de privacy van de patiënten, waar ik me bewust van ben. Ondanks dit alles merkte ik dat mijn lichte drempelvrees niet voldoende was verminderd.

Positieve indruk

Eenmaal binnen straalt de praktijk een warme sfeer uit. Hier is klaarblijkelijk over nagedacht wat me positief opviel. Dit wordt bevestigd door Dr. Ghorbani tijdens ons interview. Zij willen een huiselijke sfeer creëren, zodat patiënten zich op hun gemak voelen. Dit komt vooral tot uiting in de warme kleurstellingen op de muren. De praktijk is speciaal ontworpen om ook angstige patiënten aan te trekken. 

De praktijkruimte

De assistentes zijn ook getraind in het omgaan met angstige patiënten. Zij willen actief inspelen op hun behoeften. De omgang met de assistentes en de tandarts is eerder warm dan afstandelijk te noemen. Dr. Ghorbani benadrukt dat zij niet boven de patiënten wil staan, maar op gelijke voet met hen wil communiceren. Ze is niet alleen tandarts, maar ook een mens.

Warme kleuren 

De inrichting is strak en modern in een eigentijds gebouw, met warme kleuren op de muren. Hierdoor kun je bijna vergeten dat je bij de tandarts bent. Bovendien zijn de kamers goed geïsoleerd, zodat ongewenste geluiden in de behandelkamer niet luider klinken dan nodig en niet doordringen tot de wachtruimte.

Passende uitstraling:

  • Modern en harmonieus ingericht met veel daglicht.
  • Professionele inrichting die vertrouwen in de capaciteiten van de tandarts waarborgt.
  • De oudroze muren geven een warme uitstraling.
  • De plafondhoge kastenmuur gaat op in de gang/loopruimte, wat zorgt voor een rustige uitstraling.

Potentieel in uitstraling:

  • De grote zwarte banken vallen iets teveel op in de lichte entree/wachtruimte. Het kleurcontrast is nogal groot te noemen. Omdat Ik niet lang ben van postuur zak ik weg in
  • De buitenkant van de tandartsenpraktijk is afgeplakt, wat ik hieronder zal toelichten.

De toegankelijkheid uitgelicht

De grote ramen van de tandartsenpraktijk zijn volledig afgeplakt. Zoals ik eerder al noemde, riep de buitenkant voor mij een tikje afstandelijkheid op. 

Tip: Als de raamfolie bijvoorbeeld verticaal onderbroken kan worden, zodat ik een glimp van binnen kan opvangen, gaat dit al een verschil maken. 

Tip: Het kan ook helpen om foto's van de inrichting en de wachtkamer met het personeel op de website te plaatsen. Dit kan de toegankelijkheid zeker vergroten.

kleur, geborgenheid, akoestiek, warmte, geluiddempend, op z'n gemak zijn, sfeer creëren, do’s & don’ts, zorg dragen, behandeling

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram