Je omgeving = jezelf in balans
  • Ilona Kröber

Je omgeving = jezelf in balans

Je welbevinden

Je eerste huid is je vel, je tweede huid is je kleding en je derde huid is je huis.

Heb je dit weleens zo waargenomen? Dan begrijp je goed, dat je leef- en je werkomgeving een enorme impact hebben op je welbevinden.

Laten ondersteunen

Het thuis is de belangrijkste basis voor ieder mens. Of zou het kunnen zijn. De omgeving waarin we leven en werken beïnvloedt essentieel ons welbevinden.

Je zou kunnen stellen, dat dit ‘alleen maar’ externe factoren zijn. Dit is inderdaad het geval, als je steeds goed in je eigen vel zit en goed in balans bent.

Mocht dit niet altijd zo zijn, kunnen juist deze externe factoren je

enorm ondersteunen.

Dit is geen luxe, maar juist essentieel om je op je gemak te voelen, waar je ook bent.

De juiste woonomgeving laat je tot rust komen, zogezegd batterijen opladen én jezelf zijn. In de werkomgeving kun je hoog gemotiveerd en efficiënt je werk doen. Dit zou zalig zijn? 

Leefomgeving

Ik ben ervan overtuigd, dat ons huis niet alleen maar bestaat uit vier muren met een dak erop en een hoop materialen, die dit ondersteunen.

Volgens mij wil ons huis, net als ons lichaam als een levend organisme worden beschouwd. Als wij het zo behandelen en zorg ervoor dragen, komt deze zorg ons weer ten goede in de vorm van rust en vitaliteit. Wij kunnen onze batterijen thuis opladen en komen in balans. Dit klinkt je ietwat raar in de oren, maar je voelt van binnenin dat het klopt?

Zorg, aandacht en liefde

Als je aan je huis werkt, werk je gelijktijdig aan jezelf. En als je iets aan je huis verandert, verander je ook jezelf. Dit werkt van buiten naar binnen toe. Ik noem dit zorg, oftewel aandacht en liefde. Je wilt een burn-out en ziekte voorkomen?

Essentieel 

Chaos in je hoofd en in je leefomgeving hebben een wisselwerking.

En als er harmonie is in je huis, voel je dit zodat je je beter kunt ontspannen, concentreren, gewoon gelukkiger zijn en je gedragen voelen. Dit is geen overbodige luxe, maar juist essentieel, om een vervuld leven te kunnen leiden.

De basis

Een goede gezondheid van je huis is het uitgangspunt. Dit voel je meteen, eerder dan dat je het echt ziet. Dan volgen sfeer creëren en decoratie aanbrengen.

Mocht de basis niet goed zijn, zo kun je veel geld uitgeven aan meubilair en sfeer. Maar je merkt telkens dat dit onvoldoende blijkt, ook al weet je niet wat er concreet aan de hand is.

Praktisch toepasbaar

Subtiele krachten en materialen hebben een buitengewone invloed op je welbevinden. Dit klinkt ietwat zweverig? Ik kan je doormiddel van Feng Shui en interieurarchitectuur helpen dit tastbaar te maken in je eigen woonomgeving.

Aan de slag

Wil je meteen aan de slag, maar weet je nog niet hoe en waar de beginnen? Neem dan vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met me op.

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram