In balans komen en gewoon Zijn

In balans komen en gewoon Zijn

Je voelt je onrustig?

Je blijft maar doorhollen en dit kan op den duur ongezond zijn. Om dit te compenseren eet je graag en veel. Het liefst zou je eens niets hoeven doen.

Is dit herkenbaar? Ik geef toe, soms heb ik er ook last van. In mij hoor ik dan het stemmetje ‘ik ben toch niet lui, ik kan toch niet zomaar niets doen’. En ja, van lekker eten houd ik zeker wel.

Dit heeft alles te maken met het element aarde 

Als het aarde element uit balans is, merken we dit op door bijvoorbeeld veel te willen eten; alsmaar doorhollen; of door piekeren.

Feng Shui werkt met de 5 elementen:

Aarde, water, hout, vuur en metaal. 

Graag wil ik het element aarde er uitlichten.

Aarde

In mijn werk als interieur architecte en feng shui professional werk ik veel met het element aarde. Het staat voor gronding, met beide benen op de grond staan in het hier en nu. Juist in tijden van informatie overvloed of confrontaties met uitzonderlijke situaties hebben we rust in onszelf nodig. Het element aarde helpt hierbij.

Abstract

Gegrond raken kun je op verschillende manieren. Door yin-yoga te beoefenen of gewoon tegen een boom aan te gaan staan. Dat ik alles aankan als ik maar gegrond ben, vind ik nogal abstract. 

Hoe toe te passen

Het aarde element kun je toepassen in bruin-tinten van je kleding, in activiteiten zoals koken, tuinieren, kortom met aandacht dingen doen. In het moment zijn en genieten, bijvoorbeeld van de verzameling schaaltjes van je oma, die op je dressoir staan. Of van het schilderijtje op je bureau, die je nichtje gemaakt heeft. Een paar minuten de details van je omgeving in je opnemen en gewoon genieten van het zijn. En kun je kalmeren door bijvoorbeeld adem te halen vanuit je voetzolen.

Knelpunten oplossen in huis

Aarde is Yin, de vrouwelijke energie, die graag traag, liefdevol en zacht wil zijn.

Dit vind ik zo heerlijk aan mijn beroep, de door de klant aangedragen knelpunten in het interieur oplsossen met de 5 elementen.

Rust en balans

Zoals een klant van mij, die na de scheiding gaat verhuizen naar een kleinere woning, waar rust in de leefomgeving essentieel is. Hier kijk ik vanuit het element aarde - en haar Nine Star Ki profiel - waar in huis zij het beste haar ‘batterijen’ kan opladen en in balans kan komen. Een interieur met zachte, natuurlijke materialen zoals een vloerkleed, gordijnen en kussens op de juiste plek, kunnen al het verschil maken.

Aarde toevoegen

Mocht je ook het gevoel hebben, het element aarde toe te willen voegen aan je werk- of leefomgeving, neem dan vrijblijvend contact met me op.

overzicht vanuit Feng Shui, Nine Star Ki

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram