Het gebouw is al helend
  • Ilona Kröber

Het gebouw is al helend

Warm en open

Al binnenlopend bij Yogadreams viel me direct de warme en open sfeer op. En dan was ik alleen maar in de entreehal en het ruime trappenhuis. Er bevindt zich een kleine balie met een vriendelijke medewerkster die me hartelijk begroet. Vanwege het geplande interview met de eigenaresse verwees zij mij naar de lounge op de eerste verdieping. Ook de lounge is bijzonder ruim, die als comfortabele woonkamer is ingericht. Haha, hierin zou mijn hele appartement passen. 

Wijdsheid

Waarom de ruimtes zo ruim ogen en voelen? De ruimtelijke indruk van de kamers wordt versterkt door de hoge plafonds, die te danken zijn aan de architectonische stijl van het gebouw. Bovendien

zijn zoveel mogelijk muren weggelaten, waardoor alleen daar waar nodig steunbalken zijn geplaatst. Het derde essentiële aspect zal ik verderop in de blog aan het licht brengen.

Royal en functioneel

Tijdens het gesprek met Myrna van Kemenade komt dan ook naar voren dat het een uitdaging was royale ruimtes te creëren die ook functioneel zijn. Immers worden op de verschillende verdiepingen in het gebouw lessen gegeven, en daarvoor zijn afzonderlijke lokalen essentieel. 

Zorgvuldig

Myrna heeft de Indiase stijl als één stijl door het hele gebouw doorgevoerd. Dit is af te lezen aan de natuurlijke materialen, identieke houten deuren, kleurgebruik en ook de huisstijl met door haar zelf ontworpen logo. Bovendien

zijn de planten, boeken en accessoires zorgvuldig gekozen en door Myrna goed onderhouden.

Waarom het uitmaakt, dat het gebouw een helende werking heeft?

Aanvankelijk voelde de energie bij de ingang en in de entreehal niet uitnodigend aan, integendeel. Myrna was zich er degelijk van bewust en heeft de energie laten zuiveren/clearen door Juno Burger. Sindsdien komen de cursisten graag naar het gebouw, naar de lessen en het onderlinge contact. Zowel het gebouw als Myrna zorgen ervoor dat de positieve energie gewaarborgd blijft en dat de cursisten ontspannen uit de lessen komen. Dit verschil is duidelijk te merken. Het energetische aspect heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd dat Yogadreams zo mooi floreert. 

Holistische werkwijze

In mijn eigen holistische benadering en werkwijze komt dit vaak naar voren. Bij Yogadreams is dit principe met zorg toegepast en dit is hartverwarmend om te zien.

persoonlijkheid, ingetogen sfeer, rust in interieur, Well Being, warmte, inspiratie, essentieel, op z'n gemak zijn, sfeer creëren, do’s & don’ts, zorg dragen, Juno Burger

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram