Het diepgaande bezoek bij Claire's praktijk
  • Ilona Kröber

Het diepgaande bezoek bij Claire's praktijk

Claire Meijers’ acupunctuurpraktijk is goed bereikbaar en ligt midden in de Alkmaarse binnenstad. 

De drempel

Helaas ben ik aan de late kant, omdat het huren van een deelauto nog niet tot mijn routine behoort. Bij aankomst houd Claire de deur voor me open zodat ik naar binnen kan stappen. Daar is dan ook meteen mijn eerste struikelpunt. Ik val al bijna naar binnen, omdat ik de minidrempel niet heb gezien. Jaja, de paar minuten zijn niet in te halen, ook niet door haastig naar binnen te willen lopen.

Warm welkom

Dit doet echter niets af aan het hartelijke welkom van Claire.

En zitten we meteen binnen het onderwerp, de reden van mijn bezoek. Ik kom de praktijk onder de loep nemen, haar zo mogelijk suggesties geven voor de ruimtes, en het afnemen van een interview over de ruimtelijke behoeften.

Indeling van de begane grond

Tijdens de rondleiding wijst Claire meteen op enkele ruimtelijke knelpunten. Ze geeft aan dat hoewel de praktijk over het algemeen een fijne plek is, ze slechts gedeeltelijk tevreden is met de indeling en inrichting van de begane grond. Gezien haar wens op de begane grond een extra behandelruimte te willen creëren. 

Veel potentieel

Mijn hersenen draaien al op volle toeren, ook al heb ik zonder plattegrond niet meteen antwoorden. Dit is een goed teken, omdat de praktijk veel potentieel heeft en ik van ruimtelijke puzzels houd.

Een aangename omgeving

Op energetisch niveau is de praktijk nu al een hele fijne plek. Dit is een bijzonder goed uitgangspunt. Praktische ingrepen zijn over het algemeen goed realiseerbaar. Hierbij is wel van belang dat de ruimtes ook energetisch aangenaam blijven aanvoelen.

De do's en don'ts:

Do’s:

  • Het daglicht in de wachtkamer is erg prettig, evenals het uitzicht op de groene binnentuin, wat voor een warme uitstraling zorgt.
  • Er is een ruime behandelkamer met veel daglicht.
  • Claire’s aanwezigheid/(Präsenz) heb ik als bijzonder prettig ervaren. Dit kom ik niet vaak tegen. Zij straalt een en al rust uit met een hele open blik en blijft je aankijken om te doorgronden/te peilen of ze je goed begrijpt. Dit heb ik als zeer aangenaam ervaren. Het draait om de oprechte wens de ander echt te willen begrijpen.

Don'ts:

  • Bij binnenkomst zag ik het hoogteverschil van ongeveer 3 cm niet op het antracietkleurige tapijt.
  • De behandelkamer is vrij strak ingericht en oogt wat clean in het wit en blauw.
  • De open boekenkast kan voor patiënten bij veel boeken en ordners teveel afleiding bieden.

Uitgelicht:

De praktijk heeft een professionele uitstraling. Dit staat buiten kijk.

Wel kan deze enigszins kil en afstandelijk overkomen door het gebruik van de hoofdkleuren wit en blauw, in combinatie met de antraciete vloerbedekking. Pas na mijn bezoek besefte ik hoe bij mij de verwarring was ontstaan. De uitstraling van Claire, haar persoonlijkheid & diensten, zoals ook de website suggereert, en de uitstraling van de praktijk sluiten nog niet volledig op elkaar aan. De praktijk heeft (nu nog) de uitstraling van een ‘huisartsenpraktijk’. Dat was voor mij een hele eye-opener. Dit is wat ik voelde. Het laat zien hoeveel invloed vormen, kleuren en materiaalgebruik op ruimtes kunnen hebben.

 

Wil je ook regelmatig mijn blogs lezen, meld je aan voor mijn nieuwsbrief! JA! 2x per maand (op de homepage naar beneden scrollen)

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram