Feng Shui en kunst: de symboliek van afbeeldingen
  • Ilona Kröber

Feng Shui en kunst: de symboliek van afbeeldingen

Bij mijn adviezen kom ik langs veel huizen, waar men zich meestal niet bewust is van de betekenis van de reeds opgehangen schilderijen; beelden; kunst.

Gericht kunst ophangen

Door een donker beeld kan de energie in een ruimte erg zwaar worden. Mocht het om een abstract beeld gaan, zo kan het een expressieve uitstraling hebben die je energie geeft en de dieptewerking van de ruimte versterkt. 

Één persoon afgebeeld

Heb je dit ook al eens als onprettig ervaren?

Soms betreft het een erg donker schilderij, met maar een enkele persoon afgebeeld.

Kijkt de persoon van het beeld eng, boos of alleen al doortastend, zo kan dit voldoende zijn, dat je je continu voelt bekeken.

De energie in de ruimte kantelt en wordt zwaar, waardoor het beeld een enorme impact heeft op de ruimte.

Vitale energie

Voor woonruimtes en zorgruimtes prefereer ik vitale harmonieuze energie. 

Muziek is een goed voorbeeld. Je kunt je gemakkelijk voorstellen, dat een kleine upbeat wonderen doet met je gemoedstoestand. Zware dramatische muziek helpt op den duur niet om prettig in je vel te zitten.

Feng Shui stelt voor om je enkel te omringen met die dingen die je 'chi' of vitale energie geven.

Grote impact

Zo werkt het ook met kunst. Ook al ben je je niet ervan bewust, kan kunst grote invloed hebben op je gemoedstoestand, zoals hierboven omschreven én je relatie, positief maar ook negatief beïnvloeden.

eetkamer-beeld-FengShui-SetInMotion.eu.jpg

Tweetallen

Wil je zeker zijn van een harmonieuze keuze van je opgehangen afbeeldingen, zo kun je het beste een tweetal ophangen van personen, van dolfijnen, de bergen. Dit komt ook je relatie ten goede! Én is het handig voor de betekenis, dat zij niet de rug naar elkaar keren maar elkaar toegekeerd zijn, zie het onderstaande voorbeeld. Dit lijkt voor de hand liggend, maar mijn ervaring wijst uit dat dit niet vanzelfsprekend is.

eetkamer-beeld-FengShui_NA_SetInMotion.eu.jpeg

Energetische lading

Soms zit een schilderij al een paar generaties in de familie. Je hebt recentelijk besloten het mooie kalmerende bloemrijke schilderij op te hangen. Maar telkens als je langs loopt voelt het gewoon niet goed. Dan raad ik aan, het schilderij een tijdje af te hangen, om na te gaan, of het aan het schilderij ligt. Dit is uiteraard mogelijk. Het schilderij heeft al veel gezien en veel energieën opgeslagen. Mocht je daar gevoelig voor zijn, kun je beter een ander familielid gelukkig ermee maken.

Kunst om blij van te worden

Ik neem aan, dat je je liefst een vrolijke, lichte en harmonieuze omgeving wenst? Je kunt ook een foto of afbeelding ophangen van één van je favoriete plaatsen. Het belangrijkste is dat het een positieve uitstraling heeft en jou een goed gevoel geeft. 

Optie

Je kunt schilderijen ook naast en boven elkaar hangen. De ‘truc’ erbij is, de afstand tussen de beelden gelijk te houden, bijvoorbeeld 3 cm. Dan heeft iedere afbeelding een minder grote impact op het geheel en kun je veel variëren. 

Positieve uitstraling 

Ook in praktijkruimtes is het handig, dat de gekozen kunst een positieve uplifting uitstraling heeft. Ben je er niet zeker van je gekozen afbeeldingen, boek dan een korte Zoom sessie voor uitsluitsel.

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /setinmotion
  /ilona_setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost

Volg me op Instagram