Duurzame woonmaand aanschaf

Er worden op dit moment veel dingen en diensten duurder voor consumenten. Dat is een groot nadeel, uiteraard ook voor mij. 

Voordeel

Het voordeel is, omdat wij maar één keer geld kunnen uitgeven, we goed kunnen overwegen, waar we het aan besteden. Het voordeel is ook, dat we minder weggooien; meer hergebruiken; een tweede leven geven en vintage nog hotter wordt.

Voordelige aanschaf? 

Je wilt mooi, gezellig, esthetisch, sfeervol en comfortabel wonen. En bovenal jezelf kunnen zijn in je interieur. Hoe zit het met duurzaam, verantwoord en gelijktijdig voordelig aanschaffen?

Je mag nu keuzes maken. De woonmaand oktober komt eraan.

Prioriteitenlijst samenstellen

Heb je al een prioriteitenlijst opgezet die je met je partner gaat overleggen?

Duurzaam

Duurzaam is voor mij meer dan alleen een gerecycled stofje, dat langdurig meegaat. Waarbij als voorbeeld het zitcomfort van de bank niet bij mij past oftewel nooit goed was. Online aanbieder hebben er een handje van… mooie plaatjes.

Duurzaam betekend voor mij: de uitstekende kwaliteit van een product, dat lang in leven blijft. Dit is bijvoorbeeld een massief houten tafel, die door veelvuldig gebruik juist geleefd mooier eruit ziet. Het stofje op de bank is van hoge Martindale, om slijtage te komende 7 tot 15 jaar te ondervangen. En de vulling is van hoogwaardig schuim, om kuilvorming te voorkomen. Het schuim is eenvoudig te vervangen door een ritssluiting. De kastenwand heeft duurzame verbindingselementen, waardoor het verhuizen of verplaatsen makkelijk tot stand komt. De productie en het vervoer zijn redelijk milieuvriendelijk en grondstof besparend. Het liefst is binnen Nederland of Europa geproduceerd, wat de economie en werkgelegenheid ten goede komt.

Duurzaam is óók, van tevoren uitzoeken of nieuwkoop wel van toepassing is.

 

Vragen en aandachtspunten die helpen:

 • Kijk hoe lang een product idealiter mee zal gaan in je interieur en hoe lang dit product garantie heeft op de verschillende onderdelen (frame, stoffering, oppervlaktes, vulling).
 • Hoe lang wil je het aan te schaffen meubel/vloer/gordijnen minimaal in je interieur welkom heten?
 • Welke sfeer wil je bereiken?
 • Past het mogelijke meubel bij je huidige interieur qua stijl en kleurstelling?
 • Zijn de meest voorkomende looproutes handig en met je nieuwe meubilair nog steeds verenigbaar?
 • Heb je een verhuizing gepland en zal het nieuw aan te schaffen meubel goed in je nieuwe setting passen? De afmetingen van de eettafel zijn variabel, vanwege inklapbaar/uitschuifbaar, de hoekbank is modulair?
 • Is de kastenwand in de slaapkamer eenvoudig uit te breiden of de verkleinen?
 • Doorstaat de kastenwand een mogelijke verhuizing?

 

Tips:

 • Juist alles nieuw aan te schaffen meubilair van tevoren te gaan bepalen kost veel tijd en moeite.
 • Je hoeft niet alles in één keer aan te schaffen. Je gaat miskopen voorkomen, door het interieur langzaam te laten groeien.
 • Neem je huidig meubilair mee met de verhuizing. In het gebruik kun je beter inschatten, aan welke specifieke voorwaarden het nieuwe meubilair moet voldoen (afmetingen, sfeer en smaak van de ruimte, jezelf, medebewoners).
 • Schakel een deskundige interieur specialist in, die het liefst geen verkoopbelang heeft.
 • Gratis interieuradvies wordt veelvuldig aangeboden. Wel natuurlijk met het doel in de winkel tot aanschaf over te gaan. Houd dit in gedachten!
 • Een onafhankelijk advies kost geld, maar verdien je weer terug, doordat diegene anders kijkt naar je huidige situatie en meubilair. Niet alles hoeft vervangen te worden, mogelijk zelfs minder dan je in eerste instantie in gedachten had.

Een andere indeling van de ruimte én ander kleurgebruik voor enkele onderdelen/muren kan wonderen verrichten en je bestaande inrichting in nieuwe pracht laten stralen. Probeer het eens.

Wil je begeleiding voor de indeling/inrichting van je interieur?

Op dit moment bied ik je twee opties:

 • Zoom sessie om je eigen ideeën te polsen
 • Een interieurtraject op maat, zie de pakketten 1 ; 2 ; 3

Ilona Kröber

Ilona Krober profiel1a

  06 42 162 786
   ilona [at] setinmotion [dot] eu
  /SetinmotionAmsterdam
  /setinmotion

Set In Motion

Verzorgde oases van rust verdiepen het helingsproces.

Wil je je werk- of leefomgeving holistisch stimuleren? Bel of mail mij.

Geregistreerd interieurarchitecte bij Architectenregister en BNO
Kleurspecialiste met 25 jaar ervaring
Feng Shui professional

Gevestigd in Amsterdam Oost